if_photoif_put_inmenu
BOOMmarket
Зателефонуйте нам!
+38 (093) +38 (093) 522-86-68 Показати
+38 (096) +38 (096) 508-77-78 Показати

Як правильно підібрати локальні очисні споруди?

18 лютого 2016

Доброго дня. На сьогодні кількість видів та типів очисних споруд дуже багато. Для замовника стає проблематично ухвалити правильне рішення, доводиться звертатися до професіоналів.

При підборі обладнання найголовніше потрібно звернути увагу на його надійність і простоту в обслуговуванні. Ще одним фактором при підборі очисного є його екологічність та якість очищення.

Не забувайте ще кілька моментів:

а) правильний підбір об'єму води для очищення (на це впливають: кількість сантехприладів, кількість мешканців, що постійно проживають, і піковий об'єм при прийомі гостей). Усі обладнання класифікуються обсягами очищення стічних вод;

б) упевниться, чи має обладнання всю потрібну документацію. Якщо вам доведеться погоджувати будівництво очисних органів СЕС або іншими, вам знадобляться документи;

в) легкий доступ сервісної служби до обладнання;

г) максимально зменшити скидання хімічних та сольових реагентів у каналізацію. Одним із найшкідливіших елементів є сіль після водоочисного обладнання, яку необхідно відвести в інший слив;

д) погоджуйте проект очисної споруди з проектантами або відповідними органами.


Що таке локальні очисні споруди?

локальні-очисні-споруди Люди купують заміські ділянки для відпочинку та літнього проживання, природа, свіже повітря та власний город добре лікують душевні тривоги. Проте багато хто порушує екологічні вимоги держави та забруднює свою землю та сусідні ділянки неочищеними стічними водами. За це держава може накласти серйозні санкції, а сусід подати позов щодо відшкодування шкоди. Тож як уникнути подібної ситуації? Існує таке поняття як локальні очисні споруди.

Локальні очисні споруди (ЛОС) - це споруди або комплекс споруд метою, якого є забезпечення фільтрації та подальшої утилізації стічних вод на території, що не прилягає до загальної каналізації. Тобто це очисні споруди, призначені для приватного використання, власне особиста каналізація і призначена вона для очищення стоків у віддалених від міської каналізації районах.


Який механізм роботи локальних очисних споруд?

Основна частина локальних очисних споруд працює з біологічного причепа очищення стічних вод (в основі принципу лежить переробка відходів за допомогою бактерій-сапробіонтів), який включає й інші додаткові ступені очищення залежно від моделі та призначення локальних очисних споруд. Найбільш популярними видами ЛОС на даний момент є:


  1. Септики. Вони є механічні, тобто не прив'язані до електроенергії очисні споруди та працюють за принципом природного розкладання в обгородженому від навколишнього середовища резервуарі. У ємність септика надходять стічні води, де вони відстоюються та зброджуються. Мінус такої простої конструкції полягає в тому, що очищення не є повним і до септика обов'язково повинна прилягати система доочищення стічних вод. Наприклад, ґрунтовий дренаж, коли стоки з септика проходять через шар щебеню та піску, тим самим додатково очищаючись, а потім впадають у ґрунт. Такий вид доочищення не підходить для маленьких ділянок та для ділянок, де ґрунтові води розташовані надто високо. Коли ґрунтовий дренаж неможливий для застосування, досвідчені власники ділянок радять біофільтри для очищення стічних вод як доповнення до септика.
  2. Аеротанк . Він є складною компактною енергозалежною системою, яка використовує активний мул для ретельного очищення стоків. Принцип роботи системи також залежить від роботи бактерій, майданчиком для розмноження яких і є мул. Підключення до електромережі дозволяє регулювати скидання та активність бактерій, що дозволяє тримати під контролем очисну споруду.

Насамкінець хочу нагадати про важливість локальних очисних споруд на ділянці, ваші стічні води отруюють ваш же грунт і грунт на сусідніх ділянках.

Ваш браузер застарів!

Оновіть Ваш браузер для правильного відображення цього сайту. Оновити мій браузер

×