Пательні WOK – китайський винахід, який завоював майже всі азіатські країни. А все завдяки вдалій формі напівсфери, що сприяє швидкому приготуванню їжі. Така форма є квінтесенцією побуту китайців. У нас топили піч і відправляли туди кашу чи суп, щоб потім пообідати чи повечеряти всією родиною. У Китаї дров дуже мало, вогонь запалювали лише на короткий час, тому готувати доводилося швидко, і сковорода WOK ідеально відповідала таким умовам. Зараз такий посуд дещо адаптований і має невелике плоске дно, що дозволяє готувати не лише на відкритому вогні, а й удома на всіх видах плит. Чавунний WOK вибирають для приготування м`яса, овочів, локшини, коли потрібна швидка жарка, тому продукти відмінно зберігають колір, аромат та структуру. Готувати краще маленькими порціями, щоби продукти саме смажилися, а не гасилися. Такий посуд підходить для професійних шеф-кухарів, приготування на відкритому вогні та для використання на домашній кухні.