Говорячи про чавунної посуді, багато хто відразу уявляють собі сковорідки або казани. Але різноманітність кухонного начиння з чавуну набагато ширше. Сьогодні ви часто зустрічаєте на кухні каструлі з цього матеріалу, сковорідки WOK, а також мангали або чавунні сковорідки без ручки. Жаровня може стати незамінним помічником на кухні. А якщо вона ще й зроблена з чавуну, такий виріб прослужить на вашій кухні довгі роки.
Навіщо потрібен мангал
Чавунний мангал - універсальна річ на кухні, адже з його допомогою можна готувати всілякі страви. Як користуватися чавунної сковородою без ручки:
· Для смаження. Незважаючи на те, що мангал не має довгої ручки, як звичайна сковорода, на сніданок легко смажити яйця або інші сирі продукти.
· Для гасіння. Універсальним мангал вважається тому, що на ньому можна смажити продукти, а потім відразу гаситися.
· Для розігріву їжі. Чавунний мангал замінить звичайну сковорідку, якщо потрібно нагріти обід або вечерю.
· Для випічки кондитерських виробів. Чавун не боїться високої температури, тому чавунну сковороду без ручки можна поставити в духовку. Крім того, завдяки конструкції (сковорода і невеликі ручки збоку) можна помістити мангал в духовку, а завдяки широкому дну їжа рівномірно пропечеться.
· Для приготування їжі на відкритому вогні. Під час барбекю або свята за містом мангал буде помічником в приготуванні їжі. Його можна взяти на відпочинок з наметами і приготувати рибу, м`ясо і овочі.